35 belga sörfőzde 55 féle csapolt sör 196 féle sör

A fesztivál, ahol mindenki megtalálja a maga sörét!

Május közepén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a belga sörrajongók ünnepe, a Belga Sörfesztivál! Idén 45 sörfőzde 250 féle sörével, köztük 65 féle csapolt sörrel várjuk a belga sörök szerelmeseit!

For english version click here!

Belépők

Az 8. Belga Sörfesztiválon négyféle belépőjegy közül választhattok:
A helyszínen és elővételben is vásárolható belépőjegyek:
"Sörkedvelő" belépőjegy: 4 pohár sör + fesztiválpohár, 3.700 Ft.
"Sörrajongó" belépőjegy: 6 pohár sör + fesztiválpohár, 5.000 Ft.
Kizárólag elővételben, és limitált mennyiségben vásárolható belépőjegyek:
"BE[ER]HERO" belépőjegy: 15 pohár sör + fesztiválpohár, 9.900 Ft.
"Sörkóstoló" belépőjegy: 20 x 1 dl sör + mini kóstolópohár, 7.600 Ft.

Minden belépőjegy a benne foglalt sörök számával megegyező zsetont, valamint egy darab poharat tartalmaz. Mindkettő szükséges ahhoz, hogy a fesztiválon sört fogyaszthassatok! (Bővebben: Zsetonok és Poharak, mennyiségek rész.)

A belépőjegyet egy alkalommal kell megváltanotok, és a benne foglalt söröket a fesztivál időtartama alatt bármikor elfogyaszthatjátok! Ennek feltétele, hogy magatokkal hozzátok a Belga Sörfesztivál hivatalos üvegpoharát, vagy mini kóstolópoharát! Tehát bármelyik belépőjegy a fesztivál mindhárom napjára érvényes!

Azoknak a látogatóknak, akik nem kívánnak sört fogyasztani, a belépés díjtalan!

Bankkártyás és Szépkártyás fizetési lehetőség a helyszínen biztosított! Elfogadott kártyák: Visa, Mastercard, American Express, valamint OTP-s, K&H-s és MKB-s Szépkártyák "vendéglátás" zsebei!

A pénztárak a rendezvény zárása előtt egy órával zárnak!

Elővételben vásárolt jegyek

A Sörkedvelő és Sörrajongó belépőjegyek elővételben is kaphatóak az Interticket országos hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon!

A BE[ER]HERO és Sörkóstoló belépőjegyek limitált mennyiségben, és kizárólag elővételben kaphatóak a Belga Sörmester weboldalán!

Az elővételben vásárolt jeggyel érkezőknek egy pohár Gallica Premium Pils sört adunk ajándékba a fesztiválon!

Elővételben vásárolt jegyeitekkel belépéskor az „Elővételes jegy / VIP” pultokat keressétek, ahol átvehetitek poharaitokat és a zsetonjaitokat!

Zsetonok

A 8. Belga Sörfesztivál pultjainál a hivatalos fizetőeszköze a zseton. A fesztivál területén kizárólag ezen zsetonok ellenében szolgálunk ki Titeket sörrel. Egy zsetonért bármelyik sörös pultnál, bármelyik általatok választott sörrel megtöltjük egyszer a poharatokat. Tehát 1 zseton = 1 pohár sör, és ez mind a 250 sörre igaz.

A Sörkedvelő, Sörrajongó és BE[ER]HERO belépőjegyekhez tartozó zsetonok: A választott belépőfajtától függően 4 (Sörkedvelő), 6 (Sörrajongó), illetve 15 (BE[ER]HERO) darab „általános” zsetont kaptok. Egy általános zsetonért egy alkalommal töltjük meg a poharatokat sörrel (0,2 liter).

A Sörkóstoló belépőjegyhez tartozó zsetonok: Az idén bevezetésre kerülő Sörkóstoló jegyhez 20 db, az általános zsetontól eltérű színű „sörkóstoló” zsetont kaptok. Egy sörkóstoló zsetonért egy alkalommal töltjük meg a mini kóstolópoharatokat sörrel (0,1 liter).

Az előre váltott jeggyel érkezők +1 db, „Gallica” zsetont kapnak. Ezt a zsetont válthatjátok be az ajándék Gallica Premium Pils sörre!

További, általános zsetonokat 650 Ft/darab áron, sörkóstoló zsetonokat pedig kettesével, szintén 650 Ft-ért vásárolhattok az arra kijelölt pultoknál!

Zsetonjaitokat a söröspultokon kívül a SHOP-ban is használhatjátok (lásd: Helyszínek).

A plusz zsetonok értékesítésére szolgáló pultok a rendezvény zárása előtt fél órával zárnak! A megvásárolt zsetonokat nem áll módunkban visszaváltani!

Poharak, mennyiségek

Minden kedves vendégünknek a belépő megváltásakor a belépő fajtájától függően a Belga Sörfesztivál hivatalos fesztiválpoharát, vagy mini kóstolópoharát adjuk. A pohár innentől kezdve a saját tulajdonotok!

A fesztiválpohár üvegből készült, oroszlános címerrel ellátott söröspohár, mely külön a Belga Sörfesztiválra készült. A pohár űrtartalma a jelzésig 0,2 liter! A fesztiválpohárba kizárólag általános zseton ellenében szolgálunk ki!

A mini kóstolópohár szintén üvegből készült, a fesztiválpohárral megegyező alakú, Belga Sörmester logóval ellátott söröspohár, mely az idei Belga Sörfesztiválra készült. A pohár űrtartalma a jelzésig 0,1 liter. A mini kóstolópohárba kizárólag sörkóstoló zseton ellenében szolgálunk ki!

A Belga Sörfesztiválon csak és kizárólag a fent említett poharak használhatóak! A poharaitokat minden esetben a jelzésig töltjük sörrel, a jelzés feletti rész a képződött sörhab helye. Itt hívnánk fel szíves figyelmeteket, hogy bizonyos, tradicionális módszerekkel készült sörök esetében nem képződik hab!

Poharat csak belépő mellé adunk! Kérünk Titeket, vigyázzatok poharaitokra, mert a sérült, törött, vagy elveszett poharak helyett nem áll módunkban újat adni! A poharakat továbbá nem áll módunkban visszavásárolni!

Belga Sörkalauz - 2017

Ízvilág szerinti besorolás - 2017

Ételek

A kiváló sörökhöz kiváló ételek illenek! Sörkorcsolyaként fogyaszthattok szarvaskolbászt, Knyihár féle házikolbászokat és sonkákat, tepertőt, valamint különleges sajtokat is. Ha meleg ételre vágynátok, a Gallica teraszon marha, sertés, vagy szárnyaskolbászokkal készült, prémium minőségű „Galldogokkal”, sültekkel és természetesen az elmaradhatatlan belga hasábburgonyával várunk Titeket. Desszertként pedig Belgium másik büszkeségét, a belga csokoládét ajánljuk! A vásárolt ételek ellenértékeként csak készpénzt áll módunkban elfogadni, zsetonokat nem!

Helyszínek

FŐTEREM: a Bálna 2. emeletén: itt találjátok a 8. Belga Sörfesztivál teljes sörkínálatát, azaz 250 féle belga sört, köztük 65 féle csapolt sört, valamint a hideg ételeket árusító standokat. A Főterem megközelíthető liftek, valamint mozgólépcsők segítségével. Itt találjátok az önkiszolgáló pohármosókat is! A főterem klimatizált helyiség, ahol vendégeink jó közérzetét a kiváló sörökön felül folyamatos légcserével és állandó hőmérséklettel is biztosítjuk!

GALLICA TERASZ: a Bálna előtt: itt Gallica és Delirium csapolt sörökkel, valamint meleg ételekkel várjuk a szabad levegőre vágyókat.

SHOP a Főteremben: itt különleges, sörrel kapcsolatos ajándéktárgyakat, belga sörös relikviákat, valamint 0,75 literes kiszerelésű belga söröket vásárolhattok! A SHOP-ban vásárolt termékekért cserébe zsetonokat is elfogadunk, illetve beszámítjuk az árba (a zseton értéke 650 Ft).

MOSDÓK: a Bálna földszintjén, illetve 2. emeletén, a Főterem előtti előcsarnokban! Mindkét helyen akadálymentesített mosdót is találtok.

ÖNKISZOLGÁLÓ POHÁRMOSÓK: a Bálna második emeletén, a főterem bejárata mellett.

Néhány szó a sörválasztékról, segítség a választásban

A 8. Belga Sörfesztiválon 45 sörfőzde 65 féle csapolt és több, mint 180 féle üveges sörét kóstolhatjátok. Jól tudjuk, hogy ilyen hatalmas választékból nem könnyű választani. Ez a weboldal azért született, hogy segítségével leszűkíthessétek a választékot, és nagyobb eséllyel találjátok meg a nektek leginkább megfelelő söröket. A "sörök" menüpont alatt sörfőzdék, pultok és sörtípusok szerinti bontást találtok a sörtípusok és a sörök leírásaival.

A választásban segítségetekre lesz a Belga Sörfesztivál hivatalos lapja, a Belga Sörkalauz is!

Neked melyik íz jön be?

Ismerkedjetek meg új kategorizálási rendszerünkkel, mely nem típus, vagy szín, hanem ízvilág alapján sorolja söreinket 11 különböző kategóriába! Minden kategória elnevezésében szerepel egy vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar, valamint ezek kombinációi. Ezek lesznek azok az ízek, melyek először eszetekbe jutnak majd, ha visszagondoltok egy adott sörre. Az elnevezések második felében olyan ízek, vagy hatások szerepelnek, melyek segítségével további kategóriákra bonthatjuk az alapízeket, így növelve annak esélyét, hogy az ízléseteknek leginkább megfelelő sört válasszátok.
Az ízkategóriákat külön színkóddal jelöljük, és ezeket feltüntetjük a pultok oldalára kifüggesztett sörválaszték minden eleme mellett!
A letölthető táblázat segítségével kiválaszthatjátok az ízléseteknek megfelelő ízvilágot, és válogathattok a kategóriába tartozó sörök között, vagy megkereshetitek kedvenc söreiteket, és választhattok egy másik, hasonló ízvilágú sört, amit még nem kóstoltatok! A táblázatban feltüntettük a sörök alkoholtartalmát, főkategóriáját és típusát, színét, valamint azt, hogy melyik pultnál találjátok!
Találjátok meg az ízléseteknek leginkább megfelelő söröket, valamint fedezzetek fel új, izgalmas ízeket!

For english version click here!

Sör logo: Barbar, Floris, Gulden Draak, Gouden Carolus, Kasteel Sör logo: La Trappe, Petrus, Satan, Tripel Karmeliet, Authentic Trappist Product

Sörök

A SÖRLISTA FELTÖLTÉS ALATT ÁLL!


Blanche de Namur4,5% vallon búzasör

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Blanche de Namur Bár gyártási technológiája megegyezik a flamand búzasörökével, eleganciája, karcsúsága, stílusa mégis inkább vallon eredetére utal. Hihetetlenül nagy, tartós habja krémes állagú, csipkeszerű. Citrusos illatai levegővel az ászokhordó illatába mennek át. Könnyű test, frissítő, enyhén "gabonás" ízvilág jellemzik. A palack "sur lie" felirata arra utal, hogy a nagy borokhoz hasonlóan sokáig ez is finom élesztő-ágyon érett. Közepesen hosszú, egydimenziós sör. Nagyon hidegen kell inni! Neve nemcsak "namur-i búzasör"-t, jelent, hanem egyben női név is: Namur-i Blanka. Nyugodt szívvel ajánlom hölgyvendégeinknek is. A hölgyek kitűnően meg fogják érteni egymást.

Blanche de Namur Apple3,1% almás búzasör

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Blanche de Namur Apple Új sör a 8. Belga Sörfesztiválon!

Blanche de Namur Rosée3,4% málnás búzasör

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Blanche de Namur Rosée

Deugniet7% világos ale

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Deugniet Aki nem meri kiejteni a sör nevét, annak eláruljuk magyar megfelelőjét: „gazfickó”. A halvány aranysárga sör hófehér habja alól friss almaillat száll fel. Ez a kellemes gyümölcsösség ízében is folytatódik finom savak kíséretében, majd elkeveredik, végül eltűnik a hosszantartó, keserű utóízben. Egyszerű sör tiszta, őszinte ízvilággal. Szeretni való kis gazfickó!

Gauloise 10 Triple Blond9,7% világos tripel

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Gauloise 10 Triple Blond Édesem. A hosszú elnevezés helyett ezt a megszólítást ajánlom! Mézédesen robban, játékos savai kellemesen összehúzzák a szánkat, miközben apró kis buborékok ezrei táncolnak a nyelvünkön. Érzhető, hogy a sörfőzőmester merészen bánt a fűszerekkel, főleg a korianderrel és a narancshéjjal. Hosszantartó utóízében is az édes gyümölcsösség és az intenzív fűszeresség uralkodik.

Gauloise Ambrée5,5% félbarna belga ale

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Gauloise Ambrée Sötét rézszínű, kristálytiszta, gyöngyöző ital. Illata nagyon érdekes, elsősorban komló, valamint édesgyökér jegyeiből tevődik össze. Egyszerű, könnyen érthető ízvilága kezdetben finoman karamellás, gyümölcsös. A sör annyira könnyed és lágy, hogy szinte leszalad a torkunkon. Nem is baj, hiszen csak utóízében tárja elénk ízvilága legfontosabb összetevőjét: a korty végén határozott komlóaroma érezhető, a sör hangsúlyos, érdekes keserűséggel búcsúzik.

Gauloise Blonde6,3% világos ale

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Gauloise Blonde Ábrándos tekintetű, szőke gall leányka, a sör névadója szemez velünk a címkéről. (Szárnyas sisakját talán nagybácsijától, Asterixtől örökölte). Ez a tipikus - és eredetét tekintve valószínűleg az ókorig visszanyúló - vallon ale óarany színnel, citrusos illattal köszönt, amely levegővel tovább gazdagodig, mézes-virágporos jegyek bújnak elő. Kedves sör, beszélgetős társaságban jó inni. Alapvetően savas jellegét némi édesség és a narancspehely-édesgyökér fűszeres kettősége kedvesíti. Egyben gyógysör is: a hét, nyolc, kilenc alkoholszázalékos sörök világában 6,3%-os alkoholtartalma egy kis pihentető megnyugvást jelent.

Gauloise Brune8,1% barna ale

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Gauloise Brune "Minek a szőke énnekem, Mikor a barnát szeretem ...". Sötét mahagóni színe, intenzíven komplex, konyakos-alkoholos illata komoly megpróbáltatásokat sejtet. Az illatban fellépő kávé és medvecukor mellett sok más, alig kielemezhető illatjegy is jelentkezik. Az összetett ízvilág meghatározó eleme az édességet szépen egyensúlyozó savasság és a diszkrét komlókeserűség. A masszív test mélyén elbújó magas alkoholtartalom melegségét csak a korty lenyelése után érezzük. Az utóízben fellépő pazar íz-orgia kakaós, csokoládés, fűszeres ízeket is kínál. Fajsúlyos sör.

Gauloise Double 66,5% dubbel

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Gauloise Double 6 Új sör a 8. Belga Sörfesztiválon!

Gauloise Fruits Rouge8,2 % pirosgyümölcsös ale

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Gauloise Fruits Rouge Édesszájúak figyelem! Ez a sör elsősorban nektek szól. Rendkívüli édességét kellemesen savanykás íz teszi teljessé. Vöröshúsú gyümölcsök minden mennyi- ségben, majd hosszantartó, édes emlék. A végletek söre: azok fogják értékelni, akik nem szeretik a sört „söríze” miatt, valamint azok, akiknél a tapasztalat széles látókörrel párosul, és nyitottak az új élményekre.

Saison 18586,4% saison - szűretlen lager sör

Blanche de Namur - Du Bocq pult

Saison 1858 A saison sör egykor a nehéz fizikai munkát végző aratómunkások frissítő és erőt adó „védőitala” volt. A napjainkban nehezen fellelhető sörtípus jeles képviselője (2013-ban világbajnoka!) is ebben a szellemben készült: szűretlen, némi búzát is tartalmazó, tápláló lager, mely friss citrusízeivel felüdít, erősen keserű utóízével pedig maradéktalan sör-érzetet biztosít.